Q & A

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvem står bak CV eksperten?

Vi er et nettverk av eksperter innen rekruttering, karriererådgivning, search, og LinkedIn. Vi sitter som regel på andre siden av bordet i en rekrutteringsprosess, og vet hvordan på best mulig måte presentere din erfaring og kompetanse på CVen og på LinkedIn. De fleste av oss har fulltidsjobber i bransjen, og for å ivareta integriteten i våre rekrutteringsprosesser velger vi ikke oppgi våre navn og selskaper vi jobber i.

Jeg har bestilt en CV/LinkedInprofil, hva skjer nå?

Når du har bestilt et av våre produkter, vil vi kontakte deg for å sette opp et intervju. Intervjuet vil gjennomføres av våre eksperter på telefon eller Skype og varer i opptil en time. Intervjuspørsmål får du i forkant. I løpet av intervjuet vil du bli bedt om å fortelle om din erfaring og kompetanse, samt hvilke typer stillinger du ønsker å tilpasse CV og LinkedInprofil til.

Til avtalt tid etter intervjuet vil du bli tilsendt din nye CV og LinkedInprofil på mail, og du får mulighet til å rette opp eventuelle feil. Når disse er godkjent, kan du bruke dem fritt. Vi kan også hjelpe til med å legge ut din nye LinkedInprofil på nettet, med eller uten å informere ditt nettverk.

Hvem skal gjennomføre intervjuet?

Intervjuene gjennomføres av våre eksperter innen rekruttering, karriererådgivning, og LinkedIn. Ekspertene plukkes ut nøye, og de fleste har fulltidsjobber i bransjen. De jobber med rekruttering og LinkedIn daglig og vet hvordan en god CV og en god LinkedInprofil skal være.

Skal jeg forberede meg til intervjuet?

Intervjuspørsmål får du med engang avtalen er booket, men det er helt opp til deg hvor mye forberedelser du gjør. Noen liker å ta det på sparken, andre liker å tenke gjennom hva de ønsker å si i forkant. Husk at du har en time til disposisjon og bruk tiden smart. Det er for eksempel lurt å skrive ned datoer, navn på arbeidsgivere, dine titler og utdanning i forkant av intervjuet.

Jeg har en god CV, trenger jeg en LinkedInprofil?

CVen bruker du når du søker på stillinger, LinkedIn brukes av rekrutterere når de søker etter kandidater. Som regel brukes LinkedIn på stillinger på høyere nivå, og ofte når selskapet ikke ønsker å motta søknader fra aktive arbeidssøkere. På LinkedIn blir du også matchet med annonserte stillinger. For at jobben skulle kunne finne deg, bør du ha en bra LinkedInprofil, altså optimalisert med hensyn til de tekniske algoritmene og tilpasset dine karriereønsker. Det er vesentlige forskjeller mellom hvordan man skriver en CV og en LinkedInprofil.

Jeg har en LinkedInprofil, trenger jeg en CV?

LinkedInprofil kan noen ganger brukes som CV når du søker på stillinger, men LinkedIn og CV har forskjellige «regler» i forhold til hvordan de skrives og hvilken informasjon de skal inneholde. Er LinkedInprofilen din optimalisert med hensyn til de tekniske algoritmene, må den gjøres om på for å bli en bra CV.

Hvor fort kan dere levere?

Etter at intervjuet er gjennomført, bruker vi ca 2 dager på å skrive din CV/LinkedInprofil. Om du trenger det raskere, kan vi diskutere det også.

Kan dere skrive min CV/LinkedInprofil på engelsk?

Det kan vi (pristillegg kan kreves for vanskelighetsgrad).

Tar dere ansvar for innholdet i CVen?

Nei. Ansvaret for at opplysningene i CVen/LinkedInprofilen er riktige ligger hos deg, derfor ber vi deg lese gjennom CVen/LinkedInprofilen for å rette evt. feil. Vi sjekker ikke om opplysningene du gir oss er korrekte.

Hjelper dere med å finne en jobb?

Nei. Vi er ikke et rekrutteringsselskap, og kan derfor ikke bistå med jobbsøk. Men har du en bra CV og LinkedInprofil, vil du få flere sjanser til å bli kalt inn på intervju.

Lagrer dere min CV i deres database?

Nei. Vi har ingen CV-database og sletter din CV etter at du har godkjent den.

Hvordan får jeg min nye CV?

CVen sendes til deg på mail og kommer i et redigerbart format, slik at du skulle kunne justere på den i fremtiden dersom ønskelig.

Hvordan får jeg min nye LinkedInprofil?

LinkedInprofilen sendes til deg på mail. Den skal så legges ut på nettet. Trenger du bistand til det, kan vi hjelpe til med det også.

Jeg ønsker å få CVen tilpasset til flere stillinger, kan dere bistå med det?

Absolutt! Vi tilpasser CVen til stillingene du ønsker å søke på. Dersom du ønsker flere versjoner av din CV, skreddersydde til forskjellige stillinger, kan vi diskutere det også.

Må jeg sende dere min gamle CV før intervjuet?

Det velger du selv. Om du har en gammel CV, kan du sende den til oss, hvis ikke, så skriver vi fra scratch. I alle fall er det viktig at du husker datoer, navn på arbeidsgivere, og lignende.

Flere spørsmål?

Kontakt oss på Tlf 97 48 79 38 eller post@CVeksperten.no.